Onderhoud van Doenya producten

ALGEMEEN

Hoewel natuurlijk gelooid leer weinig onderhoud behoeft en een beetje slaolie volstaat, is het mogelijk uw tas nog langer mooi te houden. Dit doet u door Doenya Leather Delight te gebruiken voor het leer en Doenya Suède Delight op vacht. Doenya Leather Delight is super makkelijk in gebruik, opbrengen is voldoende. Uitpoetsen hoeft niet. Het leer gaat er prachtig van glanzen en gekleurd leer krijgt een beschermlaagje tegen afgeven.

Doenya tassen en buidels worden gemaakt van natuurlijk gelooid kwaliteitsleer. Leer is en blijft een natuurproduct en dat betekent dat over tijd gebruikssporen op de producten verschijnen. Omdat leer een natuurproduct is, zijn geen twee producten identiek hetzelfde. Het leer kan oneffenheden vertonen. Dit komt o.a. Door insectenbeten, littekens, doornschrammen of grove poriën in de huid van de geit of het rund. Dit is de charme van echt leer en het maakt uw product uniek! Daarnaast is het zo dat een leren tas, buidel of riem in het begin wat stug en stijf aan kunnen voelen. Het leer wordt vanzelf soepeler in het gebruik. Het gaat als het ware leven!

NATUURLIJKE LEERGEUR

Nieuwe leren tassen kunnen die speciale geur hebben. Het maakt deel uit van de rijke ervaring in verband met het kopen van echt natuurlijk gelooid leer. Vanwege het productieproces dat gebruik maakt van natuurlijke oliën in plaats van chemicaliën, kan de geur voor sommigen wat overweldigend zijn. Hier een paar tips om snel van de leergeur af te komen.

Bakpoeder
Een licht laagje bakpoeder in uw leren tas absorbeert vocht dat de geur kan veroorzaken. Het kan echter rommelig zijn en witte vlekken achterlaten, dus wees voorzichtig als u uw tas met bakpoeder wil behandelen.

Krant
Oude kranten zijn poreuzer dan leer waardoor ze prima geur absorberen. Om snel de kracht van de geur te verhelpen kunt u het product verpakken in krantenpapier. De vezels van het papier nemen de geur uit het leer op. Zorg ervoor dat het leren item helemaal droog is en dat u droge kranten gebruikt. Krantenpapier is het meest effectief omdat de vezels los zijn en het papier zachter is dan andere papiersoorten. Pak de lederen voorwerpen in en laat ze een nachtje zo staan om de meeste geur te laten verdwijnen.

Onderhoud

Een tas of buidel moet best wat doorstaan, hij gaat iedere dag overal mee naartoe, naar het werk, op reis en naar festivals. Om zolang mogelijk van uw product te kunnen genieten, raden wij u aan de tas goed te onderhouden. Dit hoeft niet meer dan 1-3 keer per jaar. Om uw tas met liefde te behandelen, hebben wij een overzicht gemaakt van hoe u uw tas en buidel mooi kunt houden, beschreven per leersoort.

Geolied leer

De meeste Doenya producten zijn van van geolied leer en hebben weinig aandacht nodig. Tijdens productie is het leer al voor u geolied. Dit geoliede leer zal in gebruik zachter en donkerder worden. In geval van vlekken op uw producten kunt u deze het beste behandelen met een droge tot licht vochtige doek.

Glad leer

Ook onze gladleren producten zijn makkelijk te onderhouden. Als u uw tas wilt schoonmaken, kunt u dit het beste doen met een droge tot licht vochtige doek. Om de kleur van uw product te laten herleven, kunt u uw tas behandelen met ledervet of olie.

Haren & Vachtleder

Een aantal Doenya producten worden gemaakt met de vacht van een koe of een geit. De vachten  kunnen bij intensief gebruik slijten; op plaatsen die veel wrijving ondervinden kunnen er kale plekken ontstaan. Ons advies is om het product te gebruiken met minimale wrijving. Dit houdt in dat u een tas met vacht niet verkeerd om moet dragen waarbij de vacht tegen uw kleding schuurt. U kunt uw tas met vacht ook inspuiten met een waterafstotende leerspray. Dit helpt het afstoten van vuil en water. Toch een vlek? Maak de vacht voorzichtig schoon met een vochtige doek, gebruik geen chemicaliën of andere agressieve middelen! Om de vacht extra te verwennen kunt u leave-in-hair-conditioner gebruiken.

Geoliede lederwaren geven wel eens af. Denk hierbij vooral aan tassen en buidels (maar ook een lederen bank of stoel kan afgeven).

Het is mogelijk dat een tas sporen achterlaat op lichte kleding en vooral op suede kleding. Als uw tas sporen achter laat neem dan droge (oude) doek en wrijf de olie nogmaals uit. In het geval van textiel kunt u een eventuele vlek heel makkelijk verwijderen met ossegalzeep.

Chat met ons!

 SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG

10% KORTING*

*Wanneer u zich via deze speciale aanbieding abonneert, ontvangt u een e-mail met een kortingscode van 10% voor uw volgende aankoop van meer dan €100, -.