Onderhoud Suède Rokken

Een leren of suède rok kan best wat hebben en gewoon onderhoud is eenvoudig. Het leer is tijdens productie al behandeld om vuil en vlekken te weren, wilt u extra bescherming dan kunt zelf behandelen met een goede onderhoudsspray. Het mag, maar hoeft niet.

Het suède houdt u mooi door de rok zo nu en dan in de badkamer te hangen als u een douche of bad neemt. De rok wordt dan gestoomd en na het badderen slaat u het suède even af met een schone handdoek of u gebruikt een zachte borstel. Als u in het bezit bent van een stoomborstel kunt u deze prima gebruiken.

Vetvlekken kunt u behandelen met Doenya Suède Delight . Dit is een reiniger voor de verzorging van al uw suède en nubuck materialen: b.v. uw rok, maar ook uw jas, tas, schoenen, bankstel enz.

GEBRUIKSAANWIJZING

Bevochtig de te behandelen delen met de Doenya Suède Delight en wrijf dit in met een sponsje of een droge doek. Goed laten drogen. En na-borstelen met een schone suèdeborstel.

Zonder Doenya Suède Delight kunt u vetvlekken te lijf gaan door de rok eerst op de strijkplank te leggen met vier lagen keukenpapier op de vlek, daarna strijken over het papier heen. Het meeste vet gaat dan in het keukenpapier zitten.

Doenya rokken mogen worden gewassen in de wasmachine. Op het fijnwasprogramma, koud met een dopje goedkope babyshampoo (geen Zwitsal gebruiken, daar houdt suède niet van) en een dopje wasverzachter.

Druipnat ophangen op een niet te warme plek uit de zon (beslist niet op de verwarming leggen). Na het drogen afslaan met een schone handdoek of opborstelen meet een suèdeborstel.

Druipnat ophangen op een niet te warme plek uit de zon (beslist niet op de verwarming leggen). Na drogen afslaan met een schone handdoek of opborstelen meet een suède borstel.